Alla elbilsladdare fungerar bra med EnergyHub systemet då fasbalansering inte skiljer på vad det är för laster i huset utan balanserar faserna oavsett.

I dagsläget stödjer också EnergyHub-systemet utökad funktionalitet med CTEKs laddare Chargestorm Connected (CC1) och Chargestorm Connected 2 (CC2). Dessa laddare kan integreras med systemet genom ett API vilket möjliggör för dem att känna av hur stort utrymme det finns kvar till huvudsäkringen, detta för att maximera laddningseffekten utan att slå ut huvudsäkringen. För att aktivera denna funktion måste man kontakta CTEK- och Ferroamp-support.