Varför rapporteras en högre solelproduktion än vad som kommer ut från EnergyHub på växelströmsnätet

Ändrad den Mon, 05 Dec 2022 vid 03:53 PM

Svar:

Det här beror på att Ferroamps solsträngsoptimerare mäter den solcellseffekt och energi som kommer in på optimerarens kontakter, det som sedan matas ut på växelströmsnätet i huset minskar med ca 3-4% på grund av förluster i optimerare, kablar och växelriktare.