Ändrad den Mon, 10 Jul 2023 vid 10:53 AM

Fungerar min elbilsladdare till EnergyHub?

Svar:

Samtliga modeller av elbilsladdare som är växelströmsladdare (AC-laddning)  fungerar tillsammans med EnergyHub.

Systemet kan balansera lasterna mellan inkommande faser för att:

• Möjliggöra högre effekt vid t ex 1-fas laddning än vad en av er huvudsäkring tillåter.
  • Möjligöra att din elbilsladdare har så mycket tillgänglig effekt som möjligt när du behöver där.
  • Maximera laddningen till din elbilsladdare då de flesta elbilsladdare bara startar om du har minst 6A på alla din faser i huset ledigt.

Vid anslutning av elbilsladdare via OCPP-protokollet till EnergyHub möjligör du att

• Se din elbilsladdning i Ferroamps portal EnergyCloud
  • Utnyttja EnergyHub-systemets mätning och sekunddata för att styra ner din elbilsladdning vid behov. Systemet känner av hur mycket effekt som finns tillgängligt totalt i din fastighet inklusive fasbalansering, solelproduktion och energilager. Du kan styra elbilsladdaren baserat på en fast näteffekt för att undvika höga effekttoppar från elnätet eller låta den nyttja all tillgänglig effekt som din huvudsäkring klarar av att leverera. I dagsläget visualiserar vi momentant effektuttag för din elbilsladdare. I framtida versioner kommer du även kunna se hur mycket energi som använts till elbilsladdaren.

EnergyHub-systemet kommer i slutändan att kunna stödja alla elbilsladdare som integrerat lokal OCPP 1.6-J i laddpunkten. Kontrollera med tillverkaren av er elbilsladdare om modellen följer standarden. I dagsläget stödjer EnergyHub endast integration med en laddpunkt per system vilket innebär att du kan nyttja systemets fördelar fullt ut på ett ladduttag.

Vi verifierar kontinuerligt nya laddboxar. Om din laddbox inte finns på listan, läs mer här

Följande laddboxar är testade, verifierade stöds i dagsläget av Ferroamp:

• GARO GLB+ (NOTERA! Installation av GARO laddare kräver att du är certifierad GARO installatör)
  • Garo Entity PRO (firmware >1.6.0)
  • CTEK Chargestorm Connected 2 - 1 uttag
  • CTEK Chargestorm Connected 2 - 2 uttag*
  • Raymond Smart Solar Charger / Enelion Stilo
  • Wallbox Pulsar Plus (v5.13.11)
  • Wallbox Copper SB (v5.13.11)
  • Charge-Amps Halo [Mjukvaruversion v158]

OBS, endast 3-fas laddboxar går att ansluta till EnergyHub-systemet via OCPP

Exempel från portalen med ansluten elbilsladdare via OCPP:

Hur ansluter jag min laddare till EnergyHub?

*Endast en laddpunkt kommer att visualiseras i EnergyCloud och ladduttag 1 kommer att prioriteras för laddning

Vi vill ständigt förbättra innehållet i Kunskapsdatabasen och uppskattar därför om du lämnar feedback på våra artiklar. Finns all information du behöver, är det något som borde förtydligas eller saknas information som skulle underlätta installation eller användning av Ferroamp-systemet i allmänhet?  Feedback lämnar du genom att svara på om artikeln var till hjälp nedan.