Hur mycket effekt och lagringskapacitet får jag ur ett batteri?

Ändrad den Tue, 17 Jan 2023 vid 04:04 PM

Svar:

Detta beror på typ av batteri i fråga och hur många så kallade ESO:er som anslutits till batteriet. I vissa batterier som Ferroamp säljer så är ESO:er placerade utanför batteriet och i vissa större batterier så sitter ESO:erna inbyggda i batteriets kabinett.

Ett batteri skrivs alltid med två siffror. Den första siffran för hur mycket lagringskapacitet i kWh batteriet har, och en siffra för kW, hur mycket effekt du får ut ur batteriet som skrivs sist.

Så t.ex. ESS 7/4 innebär 7kWh lagringskapacitet och 4kW effekt.

Exempel:

För ett ESS batteri där ESO:er placeras utanför själva batteriet så ses konfigurationen nedan av antalet batterimoduler och ESO:er i tabellen. Beroende på batteriets konfiguration (antal ESO Module och ESS Battery Module) så har systemet följande lagringskapacitet och maxeffekt: