Vilken funktion fyller ESS Power Case och hur kan den anslutas i mitt system?

Ändrad den Mon, 09 Jan 2023 vid 04:13 PM

Svar:

ESS PowerCase huvudsakliga funktion är att koppla samman och integrera batteriet med Ferroamps DC-nät genom ESO:er/erna som monteras på avsedda platser i ESS Power Case. Du kan läsa mer om vilken funktion ESO:n fyller här. ESS Power Case innehåller även en mindre DC-distribution med plats för anslutning av upp till tre stycken SSO:er

ESS PowerCase kan därmed ersätta den mindre DC-distributionen, DC-distribution 5, i fastigheter där ett ESS-batteri ska installeras samtidigt som anläggningen innehåller 3 eller färre SSO:er.

Beroende på antalet SSO:er så varierar behovet av en standard DC-distribution och de kompletterar varandra i olika användningsfall.

En generell rekommendation för att underlätta installation är att, om anläggningen innehåller flera ESS-system och/eller fler än 3 stycken SSO:er, endast använda ESS Power Case  för att husera ESO:er och ansluta batteriet till DC-nätet.

ESS Power Case ansluts då i sin tur till den vanliga DC-distributionen. Ingångarna för SSO:er i ESS Power Case används i detta fall inte.

Nedan ser du två exempel på hur ESS Power Case kan nyttjas i ett system. Det ena i en anläggning med 3 stycken SSO:er och det andra i en anläggning med 4 eller fler SSO:er.

Exempel:

System med max 3 SSO:er och 1 ESS batteri

System med mer än 3 SSO:er och 1 ESS batteri