Måste batterier som ansluts till EnergyHub-systemet förankras och vilka krav finns det på väggar/golv?

Ändrad den Mon, 09 Jan 2023 vid 10:29 AM

Svar:

Generellt bör alltid batterier som installeras för hemmabruk förankras i antingen golv eller vägg. Vilket alternativ som ges beror främst på tillverkare av batteriet och hur batteriet är konstruerat. Detta specificeras alltid i manualen för det specifika batteriet. Väggen eller golvet som batteriet förankras i måste kunna bära och upprätthålla vikten av batteriet.

Exempel:

Som exempel så behöver ett ESS-batteri förankras i det underlag den står på, t.ex. oftast ett betonggolv.  Det rekommenderas också att man förankrar i någon form av grundplatta för att sprida vikt och säkerställa att batteriet inte blir blött vid en översvämning eller liknande.