Ferroamp strävar efter att kontinuerligt förbättra systemets prestanda och funktionalitet i EnergyHub-systemet för att öka de värden och fördelar som systemet skapar för våra kunder.

Påverkade produkter:

Alla produkter producerade från Juni 2022 kommer ha mjukvara 4.0.2 installerat och det gäller följande produkter:

• PH00177 EnergyHub Wall 7 kW
  • PH00205 EnergyHub Wall 14 kW
  • PH01106 EnergyHub Wall 21 kW
  • PH01105 EnergyHub Wall 28 kW
  • PH00798 EnergyHub XL 21 kW modul
  • PH00030 EnergyHub XL 28 kW modul
  • PH00413 Display 19”

Mjukvara 4.0.2 kommer att börja rullas ut på redan installerade system under sommaren 2022.

Ändringar

Hela EnergyHub-systemet

• Lade till nya funktioner för elnätsskydd
  • Ny felkodshantering och felloggning
  • Lade till nya metoder för tidssynkronisering och nätverkskonfiguration

Elbilsladdning

Solar String Optimizers (SSO:er)

Energy Storage Optimizers (ESO:er)

Den här versionen förbättrar driftsättningen av batterisystemet Energy Storage Stack (ESS).

Mätning och kommunikation

• Ny logik i att aggregera och rapportera energiräknare till eCloud
  • Detta inkluderar offlinebuffring av energiräknare. Om en EnergyHub går offline kommer energivärdena att lagras och sedan synkroniseras tillbaka till eCloud så fort den kommer tillbaka online igen
  • Ökad stabilitet och robusthet. Energiräknare kommer inte att minska från denna mjukvaruversion och framåt.
    • Om det till exempel finns en fördröjning i detekteringen av SSO:er kommer energivärdena att rapporteras som det tidigare värdet tills antingen alla SSO:er detekteras eller att den nya summan av alla detekterade SSO:er är större än det tidigare värdet