Kan man tvinga SSO:erna att bryta spänningen i strängarna?

Ändrad den Thu, 03 Nov 2022 vid 05:01 PM

Svar:

SSO:n kan inte bryta spänningen från panelerna. Om EnergyHub:en blir strömlös, t.ex. vid ett strömavbrott kommer den dock inte mata ut någon spänning från panelerna på likströmsnätet och därmed kommer det inte heller gå någon ström i PV-kablaget.

När EnergyHub-systemet är i körläge kommunicerar hela tiden EnergyHub:en och SSO:erna med varandra.

När den kommunikationen bryts, t.ex. vid ett strömavbrott eller om DC-länken mellan EnergyHub och SSO:er bryts ifrån kommer SSO:n inte få något svar från EnergyHub:en.

Som en säkerhetsfunktion kommer den då att sluta mata ut spänning till likströmsnätet från panelerna. Kablarna mellan SSO:n och EnergyHub:en blir då spänningslösa.