Vad är en ESO?

Svar:

ESO (Energy Storage Optimizer) är Ferroamps batteristyrenhet i EnergyHub-systemet.

• ESO:n hanterar och integrerar batterier till DC-nätet. ESO:n fungerar som bryggan mellan EnergyHub:en och batteriets BMS.

• ESO:n kommunicerar med EnergyHub:en via likströmsnätet och med BMS:et via BMS:ets kommunikationsprotokoll genom en kommunikationskabel.

• ESO:n är även en bidirektionell DC/DC-omvandlare som omvandlar spänningen från batteriets spänningsnivå till 760 V som är spänningen på likströmsnätet i EnergyHub-systemet. Den styr även till viss del i- och urladdningseffekten där en ESO maximalt kan omvandla 6 kW eller 9,5 A. I- och urladdningseffekten styrs därför även av batterimodulernas ström och spänningsnivå samt av BMS:et.