Vad är ett BMS?

Svar:

BMS (Battery Management System ) är ett system som hanterar ett uppladdningsbart batteri (cell eller batteripaket). Det är alltså batteriets interna styrsystem.

• BMS:et skyddar batteriet från att fungera utanför dess säkra driftområde med avseende på laddningsnivå och i- och urladdningseffekt

• BMS:et övervakar batteriets tillstånd

• BMS:et beräknar och rapportera sekundärdata

• BMS:et kontrollerar batteriets miljö och autentiserar och/eller balanserar batteriet

Alla batterier som Ferroamp säljer har ett BMS. BMS:et kommunicerar i sin tur med EnergyHub:en genom ESO:n från Ferroamp som fungerar som en brygga mellan BMS:et och EnergyHub:en.