Vad är och hur fungerar Power Share?

Ändrad den Thu, 03 Nov 2022 vid 05:03 PM

Svar:

PowerShare är Ferroamps patenterade teknik för att dela el mellan fastigheter.

PowerShare bygger vidare på Ferroamps likströmsteknik och likströmsnät men utöver att ansluta solpaneler och batterier till likströmsnätet så ansluts även ytterligare EnergyHub:ar kopplade till egna nätanslutningar.

Detta ger oss möjligheten att dela på den el som produceras av solpanelerna i likströmsnätet samt att dela på den lagringskapacitet som finns i form av batterier mellan flera fastigheter.

Fördelningen av elen kan vi sedan styra smart utifrån de mätvärden vi samlar in från respektive elnätsanslutning med strömtransformatorerna som sitter anslutna till respektive EnergyHub.

DC-nätet i ett Powershare kan i viss mån liknas med ett vattenledningsnät där Solpaneler och batterier utgör vattentornet och EnergyHub:arna i fastigheterna är kranarna som släpper på elen baserat på behovet i varje fastighet.