Hur fungerar elbilsladdning med Ferroamp?

Ändrad den Mon, 07 Nov 2022 vid 01:30 PM

Svar:

Ferroamp styr laddboxar för laddning av elbilar genom kommunikationsprotokollet OCPP 1.6-J.

Kommunikationen sker genom det lokala nätverket i fastigheten. För att Ferroamp ska kunna styra din laddbox krävs det att laddboxen har implementerat lokal OCPP 1.6-J korrekt samt att laddboxen tillåter att ett externt system styr laddningen av bilen. Integrationen stödjer idag styrning av en laddpunkt.

Ferroamp styr inte laddboxar som har implementerat OCPP 1.6-J i molnet då vi inte kan garantera funktionaliteten. Dels kan vi inte garantera att kommunikationen är tillräckligt snabb och vi kan heller inte garantera tillgängligheten till laddboxens molntjänst.

Du kan se en lista över vilka laddboxar EnergyHub:en kan styra här.

Listan uppdateras så fort vi har testat och säkerställt funktionalitet mot ytterligare laddboxar.

Ferroamp har även en API-integration mot laddboxar från CTEK där vi delar med oss av hur mycket ström som finns tillgängligt i förhållande till huvudsäkringen. Denna integration ger dock inte möjlig att se laddningen i EnergyCloud utan det ses då enbart som förbrukning i fastigheten. Integrationen måste aktiveras av Ferroamps support samt av CTEK.