Kan jag ansluta min elbilsladdare både till EnergyHub och laddboxtillverkarens app?

Ändrad den Fri, 04 Nov 2022 vid 10:24 AM

Svar:

Om laddboxtillverkarens app. också kommunicerar med laddboxen genom OCPP 1.6-J så kräver detta att laddboxen kan hantera fler OCPP-anslutningar. Om så inte är fallet så kommer integrationen kräva att laddboxen pratar med EnergyHub:en istället för appen och appen kommer då tappa en del funktionalitet.

Din app. från din elbilstillverkare (Tesla, Volvo, Kia etc. ) kommer fungera precis som innan. Du kommer fortsatt kunna använda t ex timer, effektbegränsningar och andra funktioner som elbilstillverkaren erbjuder i sin app. och/eller i bilens inställningar som du kunde innan för att styra när och hur du vill ladda din elbil.