Varför använder sig Ferroamp av likströmsnät?

Ändrad den Fri, 04 Nov 2022 vid 10:31 AM

Svar:

Anledningen till att Ferroamp har valt att jobba med likström är för att:

• Den mesta elektroniken i våra hem drivs av just likström. LED-belysning, fläktar, kylskåp, m.m. I alla dessa sitter det idag små likriktare som gör om växelströmmen i våra vägguttag till likström som behövs för att driva komponenterna.

Solpaneler producerar likström och även elen som produceras av små vindkraftverk måste likriktas innan den kan skickas ut på elnätet samtidigt som batterier både i våra hem och i våra bilar drivs av likström.  Genom att bygga en infrastruktur runt likström möjliggör vi för framtida system där fler och fler likströmskomponenter kan kopplas direkt på ett likströmsnät. Detta möjliggör för kraftigt minskade energiförluster och effektivare och smartare energianvändning.

• Genom att likström dessutom flödar i en riktning är det dessutom mycket enklare att styra vart och hur elen ska distribueras. Detta nyttjar vi bland annat när vi delar energi mellan fastigheter där vi har möjlighet att fördela energin baserat på uppmätt förbrukning