Stödjer Ferroamp V2G?

Ändrad den Thu, 03 Nov 2022 vid 05:04 PM

Svar:

Ferroamp har i nuläget inte någon laddare implementerad som stödjer V2G. EnergyHub-systemet är dock förberett för det.

V2G är fortfarande en ny relativt ny teknik och det finns fortfarande mycket som inte är klarlagt kopplat till hur det kommer fungera.

Ett troligt scenario är att det kommer vara möjligt att nyttja laddare som förser och tar emot DC direkt från batteriet i bilen och som därmed inte går igenom ombordladdaren som sitter i de flesta elbilar idag för att likrikta växelströmmen från våra laddboxar. Om det sedan handlar om AC/DC laddare eller DC/DC laddare får framtiden utvisa men oavsett så har EnergyHub-systemet redan idag möjlighet att både styra laddare på AC-sidan samt ett DC-nät på plats för framtida DC/DC-laddare.

När tekniken är mogen så är vår ambition att erbjuda våra kunder V2G-lösningar som en del av EnergyHub-systemet.