Hur kan jag styra min laddbox i EnergyHub-systemet?

Ändrad den Mon, 12 Dec 2022 vid 03:38 PM

Svar:

Om din laddbox har implementerat OCPP 1.6-J samt har verifierats av Ferroamp kan EnergyHub agera dynamisk lastvakt åt din elbilsladdning. EnergyHub-systemet kommer då, genom att du anger din huvudsäkrings storlek, säkerställa att laddningen av bilen aldrig orsakar en utlöst huvudsäkring.

Du har även möjlighet att sätta ytterligare begränsningar för hur mycket effekt som får importeras av fastigheten för att ladda din elbil för att på så sätt kunna undvika onödiga effekttoppar. EnergyHub:en kommer då mäta fastighetens förbrukning och om den överstiger importgränsvärdet som du har satt så kommer laddningen av bilen dynamiskt begränsas eller pausas tills det att det återigen finns tillgänglig effekt.

Du kan även schemalägga denna effektbegränsning genom vår schemaläggningsfunktion och då t.ex. tillåta att bilen endast laddar med solel under dagen och tillåta en högre import från nätet under natten när elpriserna generellt är lägre.

Se exempel nedan på hur du ställer in en effektgräns för din laddbox.

Exempel:

1. Klicka i knappen för Begränsa Import. Om driftläget är satt till Default eller Self Consumption är det värdet under Import-tröskelvärde som sätter effektgränsen och om driftläget är Peak Shaving sätts gränsen under Urladdnings-tröskelvärde.
  2. För att aktivera inställningarna, klicka sedan på uppdatera längst ner i det vänstra fönstret.

I fallet ovan kommer laddningen av Elbilen begränsas om effektuttaget från nätet överstiger 14kW.

NOTERA! Om effektuttaget begränsas till 0 W kommer laddning av elbil endast tillåtas om det finns överskottsproduktion av solel.

Lär dig mer:

Se en full genomgång av Systemkonfiguration i EnergyCloud i videon nedan.