Vad är begränsa import och hur kan jag använda importbegränsning?

Ändrad den Mon, 05 Dec 2022 vid 03:38 PM

Svar:

Begränsa import är precis som det låter en funktion för att så långt det är möjligt begränsa importen från elnätet. Begränsa Import används i nuläget enbart i förbindelse med lastvaktsstyrning av laddboxar samt vid energidelning i  PowerShare för att så långt som möjligt begränsa importerad effekt till fastigheten.

Då EnergyHub:en inte styr majoriteten av lasterna i din fastighet så kan vi självklart inte styra ner förbrukningen från dessa men om vi t.ex. styr din laddbox så kan vi dynamiskt justera laddningseffekten upp och ner för att parera övrig förbrukning i fastigheten.

Om EnergyHub:en är en del av ett PowerShare så kan vi nyttja Begränsa import för att om möjligt dra mer ström från likströmsnätet för att täcka upp för förbrukningen i fastigheten.

Läs mer om hur du nyttjar Begränsa import för lastvaktsstyrning av din laddbox här.

NOTERA! Konfigureringen av PowerShare är än så länge i betastadiet och kräver en förståelse för hur de olika Droop-kurvorna som genereras av driftinställningarna för EnergyHub:en i respektive fastighet i PowerShare-systemet samverkar. Därför rekommenderar vi att ni kontaktar oss för att få hjälp med detta så att vi kan konfigurera ert PowerShare efter era önskemål.