Kan jag ställa in så att min elbil endast laddar med solel?

Ändrad den Mon, 05 Dec 2022 vid 03:14 PM

Svar:

Om din laddbox har implementerat OCPP 1.6-J och har testats och verifierats av Ferroamp så har du möjlighet att styra laddningen av din elbil genom EnergyHub-systemet. Du kan då ställa in så att ditt system endast tillåter att bilen laddas när det finns ett överskott av producerad solel. För att endast tillåta laddning med solel så aktiverar du import begränsning med import-tröskelvärde 0 W.

NOTERA! De flesta elbilar kräver minst 6 A per fas för att bilen ska ladda vilket kräver en överproduktion på ca 4,2 kW för att bilen ska börja ladda.