Vad ska jag göra om jag får larm om att anläggning är offline?

Ändrad den Fri, 20 Jan 2023 vid 12:39 PM

Svar:

*Ferroamps larmfunktion är just nu under utrullning och kommer rullas ut till alla anläggningar under första halvåret 2023. För att förenkla utrullningen så kommer anläggningar att väljas ut slumpvis. Vi har tyvärr inte möjlighet att manuellt prioritera upp en anläggning så det går inte att kontakta oss och be att få funktionen aktiverad tidigare. Vår ambition är att alla kunder ska ha tillgång till denna funktion så snabbt som möjligt.

Om systemet larmar för att anläggningen är offline så innebär detta att EnergyHub:en inte har kontakt med EnergyCloud och du bör då kontrollera följande.

1. Kontrollera att att EnergyHub kör som den ska och publicerar mätdata på displayen, om det inte publiceras data på displayen.
    1.  Kontrollera att strömmatning på AC sidan till EnergyHub är påslagen. Om den är påslagen kontakta din installatör.
  2. Om data publiceras på displayen, kontrollera att EnergyHub är ansluten till internet och tryck sedan på resetknapp och håll in i 5 sekunder, vänta sedan 5 minuter på att systemet startar om.
  3. Starta om EnergyHub-system samt router genom att bryta strömmen på AC-sidan, vänta 5 minuter och slå sedan på strömmen igen.
  4. Kontrollera att inställningar i router tillåter nödvändig trafik till EnergyHub, se aktuell information här.