Kan jag installera ett batteri när Energyhub:en är i drift?

Ändrad den Tue, 10 Jan 2023 vid 02:40 PM

Svar:

Nej vi rekommenderar alltid att man ska stänga av EnergyHub-systemet vid installation av ny hårdvara så som batterier eller extra solsträngar. Det finns undantagsfall då det är okej ifall man kan garantera att delen man arbetar med är helt spänningslös och inte innebär några risker.

Men EnergyHub-systemet måste ändå startas om när batteriet väl är installerat. Detta beror på att EnergyHub växelriktaren i sig måste göra en sökning efter batteriet i DC-nätet och upprätta kommunikation för att kraftöverföring och styrning ska fungera.