Hur tilldelar jag statisk IP till EnergyHub?

Ändrad den Mon, 09 Jan 2023 vid 01:39 PM

Svar:

Statisk IP tilldelas genom att du lägger in ett undantag från DHCP-funktionaliteten i din nätverksrouter och ställer in att samma IP-adress alltid ska tilldelas till EnergyHub. Routern identifierar EnergyHub:en med dess MAC-adress som går att finna tillsammans med serienumret på den silverfärgade etiketten som sitter på din EnergyHub och det är alltså den MAC-adressen som ska tilldelas en statisk IP-adress.

För rackskåp så är det MAC-adressen till Displayen som ska tilldelas en statisk IP-adress. Hur du ställer in statisk IP på just din router finns besvarat i manualen till routern eller i en FAQ på routertillverkarens hemsida. Om inte så kan du kontakta deras support för att få hjälp.

Det är även möjligt att ställa in nätverksinställningarna i EnergyHub:en till statisk IP via displayen. Detta läge innebär att EnergyHub:en alltid kommer efterfråga samma IP adress. Problem kan dock uppstå om routern startar om och IP-adressen som EnergyHub:en efterfrågar hinner tilldelas en annan komponent i nätverket. Om så sker så kommer EnergyHub:en inte få någon internetuppkoppling vilket är varför vi rekommenderar att statisk IP alltid sätts genom routern.