Finns det krav på en separat DC-brytare i Ferroamps DC-nät?

Ändrad den Fri, 13 Jan 2023 vid 10:44 AM

Svar:

Det finns inte något krav på en separat DC-brytare i EnergyHub-systemet. En DC-brytare kan dock vara fördelaktig för att till exempel kunna bryta bort DC-nätet vid  service- och underhållsarbete och placeras då på utgående DC-kabel från EnergyHub mellan EnergyHub:en och resten av DC-nätet. I Ferroamps DC-distribution sitter DC-brytare som är godkända lastfrånskiljare. Om DC-distributionen sitter placerad lättåtkomligt i anslutning till EnergyHub:en så kan med andra ord dessa nyttjas som DC-brytare i systemet. Om DC-distributionerna istället sitter monterad i anslutning till SSO:erna till exempel på en vägg uppe vid taket så kan en separat DC-brytare i anslutning till EnergyHub:en underlätta bortkoppling av DC-nätet.

DC-brytaren ska vara dimensionerad för 1000 V DC samt de maximala teoretiska strömmar som den ska kunna bryta ifrån. Detta beräknas utifrån hur mycket effekt som maximalt kan gå i kabeln baserat på maximal effekt som kan levereras av SSO:er och batteri.