Ändrad den Mon, 06 Feb 2023 vid 11:26 AM

Var skall jag placera DC-distribution och DC-fördelningsskåp?

Svar:

DC-distributionen från Ferroamp är IP65-klassad och kan därmed placeras både inomhus och utomhus.

Ferroamp rekommenderar generellt att DC-distributionen placeras i nära anslutning till de komponenter (SSO:er och batterier) som ska kopplas samman för att på så sätt minska kabeldragning.

Om det till exempel endast ska anslutas SSO:er till DC-distributionen så rekommenderar vi att placera DC-distributionen i anslutning till SSO:erna som generellt ska placeras så nära solpanelerna som möjligt då vi på så sätt endast behöver dra en kabel från SSO:er och DC-distribution in i fastigheten till Energyhub:en.

Om det även ska anslutas ett batteri till DC-distributionen så rekommenderar vi att DC-distributionen placeras där det blir enklast installationsmässigt, detta kan då till exempel vara i anslutning till EnergyHub.

I större installationer bestående av fler DC-distributioner eller större batterier som i sin tur kräver ett ytterligare DC-fördelningskåp för att i slutändan endast ha en DC-kabel att dra vidare till EnergyHub:en så rekommenderar Ferroamp att DC-fördelningskåp placeras i anslutning till EnergyHub och batteri för att underlätta installation. DC-distributioerna placeras i sin tur med fördel i anslutning till SSO:er för att underlätta kabeldragning.

Vi vill ständigt förbättra innehållet i Kunskapsdatabasen och uppskattar därför om du lämnar feedback på våra artiklar. Finns all information du behöver, är det något som borde förtydligas eller saknas information som skulle underlätta installation eller användning av Ferroamp-systemet i allmänhet?  Feedback lämnar du genom att svara på om artikeln var till hjälp nedan.