Hur många batterier kan jag koppla in i ett EnergyHub-system?

Ändrad den Wed, 18 Jan 2023 vid 02:32 PM

Svar:

I dagsläget sätts begränsningen av antalet batterier som ansluts till ett och samma EnergyHub-system av hur många ESO:er som ansluts till DC-nätet.

Du kan läsa mer om vad en ESO är här: Vad är en ESO?

En EnergyHub kan idag kommunicera med upp till 19 ESO:er. Det betyder konkret att ett DC-nät kan innehålla upp till 3-4 större batterier (81kWh styck) eller 10-15 mindre batterier (14kWh styck), på antalet ESO:er.

I fallet där man närmar sig gränsen, kontakta alltid Ferroamp för vidare konsultation.

Exempel:

Vi vill installera ett EnergyHub-system med 3 st M1 batterier som har 81kWh energimängd och 6 ESO:er på 6kW styck per batteri, så totalt 108 kW effekt. Det innebär totalt 18 ESO:er i systemet och kommer fungera bra.

Nu vill vi installera 5 st M1 batterier, så totalt 405kWh energi och 108kW effekt. Antalet ESO:er blir i detta fallet 30 stycken. Det är över den rekommenderade gränsen på 19 ESO:er. Kontakta i detta fallet Ferroamp för vidare konsultation.