Ändrad den Mon, 06 Feb 2023 vid 11:14 AM

Hur många batterier kan jag koppla in i ett EnergyHub-system?

Svar:

I dagsläget sätts begränsningen av antalet batterier som ansluts till ett och samma EnergyHub-system av hur många ESO:er som ansluts till DC-nätet.

Du kan läsa mer om vad en ESO är här: Vad är en ESO?

En EnergyHub kan idag kommunicera med upp till 19 ESO:er. Det betyder konkret att ett DC-nät kan innehålla upp till 3-4 större batterier (81kWh styck) eller 10-15 mindre batterier (14kWh styck), på antalet ESO:er.

I fallet där man närmar sig gränsen, kontakta alltid Ferroamp för vidare konsultation.

Exempel:

Vi vill installera ett EnergyHub-system med 3 st M1 batterier som har 81kWh energimängd och 6 ESO:er på 6kW styck per batteri, så totalt 108 kW effekt. Det innebär totalt 18 ESO:er i systemet och kommer fungera bra.

Nu vill vi installera 5 st M1 batterier, så totalt 405kWh energi och 108kW effekt. Antalet ESO:er blir i detta fallet 30 stycken. Det är över den rekommenderade gränsen på 19 ESO:er. Kontakta i detta fallet Ferroamp för vidare konsultation.

Vi vill ständigt förbättra innehållet i Kunskapsdatabasen och uppskattar därför om du lämnar feedback på våra artiklar. Finns all information du behöver, är det något som borde förtydligas eller saknas information som skulle underlätta installation eller användning av Ferroamp-systemet i allmänhet?  Feedback lämnar du genom att svara på om artikeln var till hjälp nedan.