Vad är den maximala kabelstorleken som kan anslutas till en EnergyHub?

Ändrad den Fri, 20 Jan 2023 vid 01:42 PM

Svar:

Maximal kabeldimensionen som kan anslutas till en EnergyHub beror på modell av produkten och kan ses i databladet för respektive modell som ni hittar här. Efter det både ansluts en AC-kabel och en DC-kabel till varje EnergyHub så kan maximal storlek på dessa kablar skilja sig åt. Detta eftersom det är olika spänningsnivåer på AC (400V) respektive DC-sidan (760V).

Exempel:

En EnergyHub 21kW Wall har en maximal ingång på:

• AC-sidan för en 10mm2 kabel
  • DC-sidan för en 10mm2 kabel

En EnergyHub Wall 21kW har en maximal utström på 30,34A, men 34A kan gå i nolledaren. Därav krävs minst en 6mm2 kabel.

Verktyg:

För noggrannare beräkning se Ferroamps kabelkalkylator.