Ändrad den Wed, 03 Apr 2024 vid 09:29 AM

Vad är skillnaden på EnergyHub och en hybridväxelriktare?

Svar:

I de flesta hybridväxelriktare finns 1-2 MPPT-ingångar med möjlighet att anslut 1-2 solsträngar samt möjlighet att koppla in ett batteri. Hybridväxelriktaren styr sedan om solelen ska skickas ut i fastigheten eller in i batteriet. De främsta skillnaderna utgörs bland annat av att:

• I EnergyHub:en kopplar vi varken in solpaneler eller batterier direkt utan dessa ansluts istället till ett likströmsnät som i sin tur ansluts till EnergyHub. Detta gör vi genom:
    • SSO:er (Solstränsoptimerare) som kan ansluta en solsträng per SSO
    • ESO:er som ansluter och är bryggan mellan våra batterier och likströmsnätet.

EnergyHub-systemet blir på så sätt skalbart.  Det innebär att om anläggningen senare ska byggas ut med t.ex fler solpaneler i ytterligare väderstreck och/eller ska utökas med ett till batteri så kopplas dessa bara in på likströmsnätet och blir en del av EnergyHub-systemet

• EnergyHub har även Ferroamps patenterade dynamiska fasbalansering, ACE (Adaptiv Current Equalization) vilket innebär många fördelar.
    • Fasbalanseringen skyddar din huvudsäkring och optimerar på så sätta fastighetens nätanslutning. Detta gör att du slipper säkra upp din fastighet till en dyr kostnad och kan istället ge dig möjlighet att säkra ner och spara pengar.
    • Fasbalanseringen möjliggör även snabbare och stabilare laddning av elbilar genom att hela tiden balansera den övriga förbrukningen i fastigheten vilket tillgängliggör mer effekt till bilen utan att riskera att din huvudsäkring löser ut.
  • Vid installation av en EnergyHub ingår för att fasbalansering ska vara möjlig, högupplöst smart mätning.
    • Detta möjliggör smart styrning av systemet i realtid baserat på förbrukning
    • Detta ger tillgång till sekundupplöst mätdata av allt från effektuttag till producerad solel på strängnivå och data över batteriets prestanda som visualiseras i siffror och grafer i EnergyCloud
    • Mätdata möjliggör djupare analyser och EnergyHub ger även tillgång till smarta analysverktyg i EnergyCloud.

Lär dig mer:

Du hittar mer information om EnergyHub här.

Vi vill ständigt förbättra innehållet i Kunskapsdatabasen och uppskattar därför om du lämnar feedback på våra artiklar. Finns all information du behöver, är det något som borde förtydligas eller saknas information som skulle underlätta installation eller användning av Ferroamp-systemet i allmänhet?  Feedback lämnar du genom att svara på om artikeln var till hjälp nedan.

Om du behöver komma i kontakt med Ferroamp för teknisk support eller frågor om systemet gör du detta genom att skapa ett ärende här.