Ändrad den Wed, 03 Apr 2024 vid 08:42 AM

Kan jag parallellkoppla flera EnergyHubs till en elcentral?

Svar:

Ja det kan du göra.

Det finns flera olika möjligheter här.

1) Du kan välja att ansluta flera EnergyHubs i parallell till en elcentral men låta dessa agera som två hela separata anläggningar med sina egna visualiseringar i Ferroamps molntjänst. Då kommer varje anläggning arbeta parallellt och hantera sina solceller och sina anslutna energilager. Nedan ser du ett exempel på en större anläggning där detta görs.

2) Du kan välja att parallellkoppla ihop 2 eller flera EnergyHub enheter på likströmssidan. Då kan upp till 4 separata EnergyHub enheter kopplas samman och visualiseras och agera som en större enhet visuellt och styrmässigt. Det finns fördel med detta då all solel i en fastighet ses som en enhet och du får redundans om 1 enhet går ner. Du ser exempel nedan.

Då kan du parallellkoppla ihop 2-4 EnergyHub Wall 14kW eller parallellkoppla ihop 2-4 EnergyHub Wall 21/28kW enheter. Notera! Ferroamp rekommenderar inte att du parallellkopplar samman 14kW modeller med 21/28 kW modeller i samma DC-nät på detta sättet.

Ferroamp säljer tillbehörsprodukter för detta syftet. Se vår produktkatalog och hemsida för närmare information.

Vi vill ständigt förbättra innehållet i Kunskapsdatabasen och uppskattar därför om du lämnar feedback på våra artiklar. Finns all information du behöver, är det något som borde förtydligas eller saknas information som skulle underlätta installation eller användning av Ferroamp-systemet i allmänhet?  Feedback lämnar du genom att svara på om artikeln var till hjälp nedan.

Om du behöver komma i kontakt med Ferroamp för teknisk support eller frågor om systemet gör du detta genom att skapa ett ärende här.