Ändrad den Wed, 03 Apr 2024 vid 08:49 AM

Varför använder sig Ferroamp av likströmsnät?

Svar:

Anledningen till att Ferroamp har valt att jobba med likström är för att:

• Genom att använda ett likströmsnät mellan EnergyHub och likströmskomponenterna som solpaneler och batterier så blir systemet skalbart och det blir mycket enkelt att lägga till fler komponenter i systemet senare.

• Genom att likström dessutom flödar i en riktning är det dessutom mycket enklare att styra vart och hur elen ska distribueras. Detta nyttjar vi bland annat när vi delar energi mellan fastigheter där vi har möjlighet att fördela energin baserat på uppmätt förbrukning.

• Den mesta elektroniken i våra hem drivs av just likström. LED-belysning, fläktar, kylskåp, m.m. I alla dessa sitter det idag små likriktare som gör om växelströmmen i våra vägguttag till likström som behövs för att driva komponenterna. Solpaneler producerar likström och även elen som produceras av små vindkraftverk måste likriktas innan den kan skickas ut på elnätet samtidigt som batterier både i våra hem och i våra bilar drivs av likström.  Genom att bygga en infrastruktur runt likström möjliggör vi för framtida system där fler och fler likströmskomponenter kan kopplas direkt på ett likströmsnät. Detta möjliggör för kraftigt minskade energiförluster och effektivare och smartare energianvändning.

Vi vill ständigt förbättra innehållet i Kunskapsdatabasen och uppskattar därför om du lämnar feedback på våra artiklar. Finns all information du behöver, är det något som borde förtydligas eller saknas information som skulle underlätta installation eller användning av Ferroamp-systemet i allmänhet?  Feedback lämnar du genom att svara på om artikeln var till hjälp nedan.